Acum sa incercam ceva mai usor de facut: pui la cuptor pe pat de legume.
Se incepe cu un vas termorezistent (cum se gaseste in supermarketuri la superoferta). Se taie rondele un morcov (sa fie o carota mare) si se aseaza intr-un singur strat pe fundul vasului. Se taie apoi 3-4 ardei grasi (daca e posibil tot rondele, daca nu jumatati de rondele) si se aseaza in mai multe straturi peste morcov. Se mai iau 2-3 cepe (si rosii si albe) care se taie tot rondele. Peste toate se pun rondelele de la o rosie mare. Dupa atatea rondele, se mai arunca, daca avem, si cateva boabe de struguri albi.
Nu a fost o pacaleala, avem si un pui. Il curatam bine de pene si incepem sa il frectionam. Intai cu ulei, apoi cimbru, piper, sare si boia. Il asezam frumos pe patul de legume si ii dam sa ia niste vin alb. Putem scapa mai mult ca face bine si la legume.
Se pune la cuptor 45 de minute si se mai uda din cand in cand cu sosul de la legume. Se serveste dupa gusturi (2 cu pulpe, 2 domnisoare cu aripile si restul cu pieptul). Ca sa se duca bine pe gat in jos si sa mearga la voie buna, se bea cu restul de vin (sec alb). Eventual, mai deschideti o sticla.
Pofta mare!!!
Trebuie musai sa il curat eu sau pot sa il iau de-a gata curatat ?:)
O sa incerc si eu, sper sa imi iasa.
Pe ala de-a gata curatat recomand sa il mai curatam odata :D.
ei vezi daca folosesc numai piept de pui dezosat si curat asa imi trebuie nu cunosc piata :).
O sa iti trimit (daca te intereseaza) o reteta absolut delicioasa …musaca de cartofi .
Suna foarte bine si pare foarte simpla. O sa incerc.