Muzeul satului roman

Acum doua saptamani am fost in Londra si am vazut cum isi folosesc englezii monumentele si toate posibilele atractii pentru a atrage turisti. M-a frapat maniera moderna si interactiva de a prezenta exponatele si diversele tematici. Nu lipseau nici toate oportunitatile de a scoate bani din activatati conexe. Imi place sa cunosc lucruri noi si mi-am adus aminte ca sunt multe lucruri si in Romania unde n-am fost si vreau sa ajung.

Ieri a fost o foarte frumoasa zi de primavara. Asa ca merita sa imi iau aparatul foto si sa imi petrec timpul in aer liber. Mi-am dat seama ca sunt multe locuri nevizitate chiar in Bucuresti si merita sa le experimentez, printre ele si Muzeul satului roman. Ce e frumos e frumos si am petrecut cateva ore placute in aer liber, fara prea multa galagie.

Fantana cu cumpana de la Muzeul Satului

Imi dau seama ca suntem mult in urma cu intelegerea potentialului economic al unor astfel de monumente.
Am gasit 2 site-uri http://www.muzeulsatului.ro/ si http://www.muzeul-satului.ro/, neactualizate, in care nu gasesti un orar sau tarife si care n-au versiune in limba engleza, nu mai zic in franceza. Principiile de functionare pentru diversele mori sau unelte nu au decat o schema de functionare, nu exista animatii sau lucruri interactive. Nu poti pune mana pe obiectele din interior si ca atare n-ai posibilitatea de a le folosi.
De aceea, simt ca nu prea ai motive sa te intorci. Se pot amenaja simplu locuri pentru mancat sau pentru relaxare folosind design traditional pentru a incuraja oamenii sa revina. Exista un han in muzeu, ar fi foarte interesant sa poti manca acolo.
Oferta de suveniruri e foarte mica si imi pare foarte rau ca nu poti fotografia interiorul. Ma asteptam sa gasesti pe langa ouale incondeiate si ie, vase de lut, fluiere, cojoace si atat de multe alte produse traditionale care pot aduce un profit in plus muzeului.
In Londra am vazut chiar scenete in Tower of London cu oameni imbracati medieval, care jucau tantar si ne explicau si noua cum se joaca. Suntem foarte departe de un astfel de concept. E drept, spatiul lipseste, dar pentru multi ar fi fost interesant sa existe si animale domestice.
Poate in viitor.

Published by

Vlad

Educatia e cea mai buna investitie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.